Joyzine.se


Recension - Skiva

Cult Of Luna
S/t, 2003
Skivbolag: Earache
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-11-10
Hemsida: www.cultofluna.com

När brittiska Rage of Achilles gav ut norrländska Cult of Lunas självbetitlade debutverk var det enbart i 2000 exemplar. Efter att ensemblen nu slagit igenom på bred front med albumet ”The Beyond” passar deras nya bolag Earache på att återutge nämnda debutsläpp. En välgärning för alla nyfrälsta fans då ”Cult of Luna” är en riktigt bra platta.

Det har tvistats både här och var om vilken benämning som egentligen är mest rättvisande när det gäller herrarnas musik. Bolaget Earache använder sig av uttrycket post-hardcore, något det ligger viss sanning i. Hardcoreprägeln finns onekligen där i den stämningsfulla, långsamma och inte minst stentunga musiken. De sex musikanterna mejslar ut enorma ljudlandskap ur grova stenblock och låter dem sedan obarmhärtigt falla över lyssnarna.

”Cult of Luna” är snarare en platta med stämningsfull bimusik än ett alster med regelrätta låtar. Jag lyssnar på plattan snarare som en sammanhängande upplevelse än som en simpel cd-release. Detta är snarare konst än regelrätt metalmusik. Cult of Luna har helt enkelt fler dimensioner än det genomsnittliga metalbandet.

Gossarnas betongkrossarmusik är så nedstämd att man bågnar och så arg att man blir rädd. Jag tycker dock att den hundaktiga sången kunde slopats här och var för ett ännu mäktigare resultat. Den ligger ändå så lågt mixad att den mest uppfattas som ett störande biljud.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2006
De bästa skivorna 1999
Cult of Luna (2013-07-06)
Cult of Luna (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner