Joyzine.se


Recension - Skiva

Stefan Sundström
Ingenting har hänt, 2009
Skivbolag: National
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-07
Hemsida: www.stefansundstrom.se

Stefan Sundström skulle på fest hos Miss Li, svingade sig upp på sin gyllene cykel och slutade på operationsbordet. Han cyklade omkull, slog i huvudet och lappades ihop med 13 stygn. En omtumlande upplevelse får man anta och sångaren själv framhåller gärna att det fick honom att reflektera över livet. Reflektioner som ledde till musik och i slutändan så många som 38 nya låtar.

Bland dessa låtar valde Sundström att börja sortera. De glada hamnade i en hög och de lite mer sorgsna i en annan. Avsikten med detta var att spela in två helt separat skivor, en glad och en ledsen. Helt rätt tänkt! På ”Ingenting har hänt” framträder nämligen en helt ny bild av Stefan Sundström. Ni är säkert många som precis som undertecknad betraktat herrn som en aning för speedat flamsig för sitt eget bästa i vissa situationer. Den här skivan, den ledsna, tar död på spekulationerna om att det är det enda läge som Sundström är bekväm att röra sig inom.

”Ingenting har hänt” är nämligen en samling på tio lågmält reflekterande låtar där det stora finns i det lilla och där Stefan Sundström sjunger så väl sorgset som vackert. Här finns inget rajraj så långt örat når (jo det skulle väl vara i själva valet av att tolka småtråkiga Nidelven då), utan bara finstämt musicerande och vackra melodier. Sundström sjunger från hjärtat och tycks mena varje stavelse som lämnar hans läppar. Fram efter olyckan har klivit en innerlig man som har mycket fin musik att bjuda på.

När den så kallade ”glada” skivan kommer antar jag att herrn kliver tillbaka till den gamla inarbetade formel som har blivit lite av en stereotyp för just Stefan Sundström. Men jag vill gärna att ni håller er kvar en längre stund vid den här skivan. Vid drömska Glöm din dröm och dramatiskt vackra Alla ska i jorden och det faktum att det här är det bästa Stefan Sundström någonsin spelat in. Det sägs ju att det som är ont ofta har något gott med sig och i det här fallet är det nog precis vad man får säga om den otäcka cykelolyckan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det bästa från 00-talet
Joyzines soundtrack till nyårsafton
Stefan Sundström (2010-02-19)
Stefan Sundström (2010-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner