Joyzine.se


Recension - Skiva

Middleage
Different view, 2007
Skivbolag: Hot Wheel Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.middleage.nu

Egentligen är allt vad ”Different View” står för precis rätt. Muskulös rock, på gränsen till metal, utan några egentliga gränser som står i vägen för musikens utveckling, visst låter det fint. Det är vad grabbarna i Middleage tror att de spelar, och det är definitivt vad de borde ägna sig åt. Men riktigt så är inte fallet.

Muskulöst är det alla gånger och mellan metal och rock står bandet effektfullt och velar. Men det där med gränser…de är ruggigt tydliga på ”Different View”. Middleage tycks vara livrädda för att gå utanför ett format som inte redan godkänts av en bred publik. De blandar och ger med olika rockgrepp, men ser hela tiden till att låna från sådant som inte på något sätt gör sig ovän med en bred massa.

Det säger sig självt att något är fel när den avslutande balladen Someone to reach for (som i och för sig är en riktigt bra låt) är outstanding bäst. Det är ett stort, starkt rockband vi snackar om här, då har något gått snett när den obligatoriska balladen fullkomligt pulvriserar machomaterialet.

Middleage lånar från Metallica och dess efterföljare Godsmack. De lånar från den mer kommersiella amerikanska rockscenen och försöker rent av få in lite grungetendenser a la efterföljarna till Nirvana. Det är fina förebilder. Men bandet lånar hela tiden så anonymt och osäkert att resultatet blir tämligen ihåligt. I sin rädsla för att inte bli uppskattade är Middleage alldeles för tillrättalagda för sitt eget bästa. De vill vara rätt, men är bara fel. Alla de flashiga lånen staplas på varandra i låtar som helt och hållet saknar identitet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Middleage ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner