Joyzine.se


Recension - Live

Ida-Maria
Hultsfredsfestivalen
2007-06-16
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: -

Hultsfredsfestivalens absolut coolate brutta är inte Amy Lee från Evanescence, hon heter Ida-Maria och kommer från den lilla staden Nesna i Norge. ”Hon sjunger ju som en hel karl!” hör jag en man skrika till någon annan där jag står och spejar upp mot scenen på Stora Dans. Riktigt så långt är jag inte beredd att gå, men att Ida-Maria har en grymt imponerande spännvidd på rösten, det håller jag med om. Ikväll är hon sannerligen Queen of the world som hon så själv lämpligt påpekar i låten med samma namn.

Det är det här jag har väntat på hela festivalen. Att någon bara ska explodera i ett rus av energi och eufori och fylla upp hela världen med kärlek och spritångor. Ida-Maria verkar ha laddat upp med båda, det fullkomligt spritter i kroppen på henne under den knappa halvtimmen hon står (och hoppar) på scenen. Men det finns en viss låt som smäller högre än alla andra. Jag vet det, och publiken vet det.

Inte för att Better when you’re naked, eller någon av de andra låtarna är dåliga på något sätt, tvärtom. Men inget tar OMG, som publiken står och skanderar vilt klappandes fram mot slutet. OMG betyder givetvis, på fjortisspråk, OhMyGod och där har ni Hultsfredsfestivalens klimax! Det ska bli grym intressant att se vad Ida-Maria kan koka ihop tillsammans med producent Timo Räisänen när det är dags att släppa fullängdsalbum.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvika 2007 - Bland dinosaurier och mosbrickor
Arvikas vassaste band 2007
Ida-Maria (2007-07-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner