Joyzine.se


Recension - Live

Team Me
Popadelica, Huskvarna
2013-05-04
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2013-05-05
Hemsida: teamme.no

Så var det det här med Popadelicas delikata fingertoppskänsla, för mig var norska Team Me ett okänt namn enda tills de dök upp som klar akt till årets Huskvarnamys. Efter en lyssning på Spottan var det kört – Nordens svar på The Arcade Fire har fått mig att känna något inombords som jag inte känt på bra länge, en känsla av att det här bandet måste jag bara se live om det är så det sista jag gör!

Nu är det som tur inte det sista jag gör, förhoppningsvis, och med tanke på att jag kommer direkt från en underbar spelning med The Motorhomes är förväntningarna högt ställda på norrbaggarna. Det första som slår mig är att de är många i bandet, det är en smärre orkester på scenen, det andra som slår mig är hur oerhört bra och tight det är – vilken energi och vilken ljudbild! Det är inte bara bra, det är riktigt riktigt bra!

Det ligger något visst över de artister som verkligen kan förvalta sitt material live: har man då redan en riktigt bra skiva (hyllade debuten ”To the Treetops!”, vilken gjorde bandet till vinnare av en norsk grammis i kategorin årets popgrupp förra året) i bagaget blir upplevelsen desto starkare. Team Me gör allt lite större, lite snabbare, lite mer lustfyllt och de är inte blyga med att visa att de verkligen trivs ihop på en scen. Och trivs de så trivs jag.

Det blev precis så bra som jag hade hoppats på, under magnifika Show Me håller jag nästan på att gå både genom taket och rinna ner genom golvet – vilket ös!  Är detta Nordens nästa stora musikexport? Inte helt otänkbart, buzzet har redan börjat röra sig över det stora havet, Team Me har redan nu alla pusselbitar som krävs för att slå stort. Det här gjorde min festival, för det är jag evigt tacksam.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Loney, Dear
Popadelica 2013

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner