Joyzine.se


Recension - Live

Why?
Mejeriet, Lund
2008-05-13
Av: Maria Wikström
Publicerad: 2008-05-15
Hemsida: www.myspace.com/whyanticon

I en månad har jag till och från betett mig ungefär som en 10-åring som inom kort ska få en ponny. Det kan kanske verka överdrivet, men det är tusan i mig inte varje dag Why? spelar på Mejeriet. Med höga förväntningar kommer, vare sig man vill eller inte, risken att bli besviken, men herrejisses, det står ta mig tusan en ponny på Mejeriets scen!

Tremannabandet, med en person extra, inleder med Song of the sad Assasin från senaste skivan ”Alopecia”. Why? är skrammel, pling-plong, hiphop och pop på en och samma gång. Sångaren och grundaren Yoni Wolf vrider och vänder på språket i sina inte helt rumsrena texter. På något sätt delar han sig själv mitt itu, den ena halvan kommer ihåg de tilltrasslade texterna och den andra trummar på i någon helt annan takt, som gör att det bara inte går att stå stilla. Det står fyra överrytmiska människor på scenen framför ett okänt antal fascinerade åskådare med fåniga leenden. Sådana leenden som barn som fått en ponny pryder sina ansikten med.

Why? verkar lite obekväma med den tysta publiken, publiken är nöjd. När några killar börjar prata högljutt mellan två låtar skriker en tjej längst fram ”käften!”. Yoni Wolf undrar vad käften betyder och får svaret ”shut the fuck up” och svarar att det är obegripligt hur vi lyckas få in en hel mening i bara ett ord. Han resonerar med sig själv om det en stund och kommer fram till att det måste vara för att vi haft vårt språk längre. Why? bjuder på sig själva och låtar som The Vowels Pt. 2 och The Hollows och avslutar med låten jag väntat på hela tiden Simeon’s Dilemma. Till textraden ”I still hear your name in wedding bells” tänker jag att texter blir som allra sötast när de levereras av någon som annars mest sjunger om barnförbjudna saker.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sara Rumar (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner