Joyzine.se


Recension - Skiva

Sara Rumar
Why? Because. When? Now., 2007
Skivbolag: Dead Frog Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-21
Hemsida: www.sararumar.com

Sara Rumar utlovar stordåd. Precis som hon gjorde med lysande Au Monde på debutalbumet ”Stupid Like Me”. Här öppnar hon med en fantastiskt vacker och trallvänlig poplåt betitlad Featherweight och får mig att tända på alla cylindrar. Jag vädrar framsteg och en uppföljare som kommer övertyga mig med besked. Tyvärr blir det inte riktigt så. Precis som ”Supid Like Me” är ”Why? because. when? now.” En skiva vars övriga material aldrig är i närheten av att mäta sig med sitt bästa spår.

Utan att ta någon som helst ära från Sara Rumar är det enkelt att konstatera att hela skivan planar ut efter den briljanta inledningen med Featherweight. Sångerskan fortsätter på det popiga spåret och bjuder på eftertänksamma låtar, ofta i akustisk tappning och med sparsmakat trumkomp. Det är inte alls oävet, men saknar den magiska träffsäkerhet som genomsyrar öppningsspåret.

Sara Rumar har en dramatisk sångröst som hon använder på flera olika sätt. Det blir trovärdigt vare sig hon leker uppviglande Marit Bergman-kopia (Make things right) eller ägnar sig åt mer melankoliska balladnummer (Sister and brother). Jag föredrar henne klart som eftertänksam framför flamsig, men Sara spelar båda rollerna med bravur.

En viss utveckling kan också höras sedan det mer electropopiga debutalbumet. Sångerskan har den här gången, tillsammans med parhästen Henrik Ekberg, låtit fler instrument smyga sig in i ljudbilden vilket ger både ett större djup och mer värme. ”Why? because. when? now.” är ett stycke vacker popmusik, men jag kan inte låta bli att hänga upp mig på att Featherweight är så överlägsen allt övrigt material.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner