Joyzine.se


Recension - Demo

Hellsongs
Hymns in the key of 666
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-25
Hemsida: www.hellsongs.com

1980 gav Judas Priest ut brakhiten Breaking the law på cd första gången. Två år senare, 1982, var det dags för Iron Maiden att släppa loss ännu en stor hit när Run to the hills inkluderades på storsäljaren ”Number of the beast”. Nu är året 2005 och göteborgska Hellsongs släpper loss låtarna igen. I versioner som ger texterna en helt ny betydelse.

Ärligt talat, det här är grymt bra. Vad Hellsongs gör är att de tar klassisk hårdrock och strippar den till något de själva kallar loungemetal. Helt enkelt oerhört finstämda och akustiska versioner av låtarna. När texterna plötsligt framträder i en nästintill singer/songwriter-aktig tappning får de en helt ny dimension. Har någon någonsin lyssnat på Breaking the law och snappat upp något annat än gamle Rob Halfords svettiga mässande av refrängen? Majoriteten har det nog i alla fall inte.

Merparten av sången sköts av en dam vid namn Harriet Ohlsson och den sköts väldigt bra. Jag finner likheter med så väl Anna Ternheim som Sophie Zelmani. Något som bör ses som ett erkännande. Så väl Priest som Iron Maiden-dängorna antar stora proportioner, gör sig fantastiskt bra i Hellsongs tappning. Det som hindrar den här mysiga demoinspelningen från att kamma hem full pott är att den tredje låten – Wasps I wanna be somebody – inte är lika förtrollande. Främst för att det är ett lite tristare låtval. Att ”Hymns in the key of 666” i allra högsta grad måste rekommenderas råder det dock ingen som helst tvekan om. Kolla in den fräsiga hemsidan för mer info.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Hellsongs (2007-07-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner