Joyzine.se


Recension - Skiva

Castillion
Triumph and Tragedy, 2007
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Sheena Lindberg
Publicerad: 2008-04-07
Hemsida: www.castillion.se

Jag vill någonstans gilla detta, försöker innerligt och ger skivan ett antal försök då det hörs att grabbarna i Castillion verkligen försökt. Men jag vet inte hur många gånger jag önskar att jag var någon annanstans när sången träder fram på ”Triumph and Tragedy”. Den passar inte in eller så har den haft helt fel inspelningsteknik, för på många ställen skär sig rösten med alla gitarriff och trumsolon likt vatten och olja.

Och det är inte bara ljudet för den vokala biten som låter galet, utan trummorna låter ibland långt borta, gitarrsolona låter ibland platta som få och det är jobbigt i längden. Speciellt då metal för min del ska ha en lite råare ton och få min bröstkorg att vidgas av grova trumslag, höga riff, slående bas och röst som ger rysningar. Kvalitén för inspelningen av ”Triumph and Tragedy” kunde med andra ord varit bättre.

De ljusglimtar jag hittar är kanske få men Castillion har försökt och visat att de verkligen vill, så jag släpper iväg skivan med en tvåa då det känns välförtjänt. Alla låtar har sina små toppar av guld och hade säkert blivit bättre med en ljudkvalité av det bättre slaget. Två av låtarna som faktiskt tilltalar mig på något sätt är The Darkest Night och Triumph and Tragedy. Båda har partier med gitarronani och trumspel som visar tecken på bandets kunskap kring metal.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Sheena @ Joyzine, 2008-04-09 15:39:15 (83.188.194.203)

Jag tror dig då du säger att grabbarna är bra på scen. Skulle inte tacka nej till att se dem live. Jag håller tummarna på att grabbarna får till en snyggare demo vid framtida/kommande skivsläpp.

Lasse, 2008-04-08 09:03:53 (82.100.76.241)

Jag känner dessa killar, skitbra på scen! Skitbra låtar, men denna demo är inte mixad till deras fördel, det håller jag med om...

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner