Joyzine.se


Recension - Skiva

Disturbed
Ten Thousand Fists, 2005
Skivbolag: Warner
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-18
Hemsida: www.disturbed1.com

En ”jag har hört det förut”-känsla infinner sig tämligen omgående när ”Ten thousand fists” ljuder. Disturbed tillhör förvisso ett av de få hårda amerikanska rockband som har något någorlunda eget att komma med och som har en meritlista bestående av mer än en lyckad låt eller skiva att luta sig tillbaka mot. Men ”Ten thousand fists” är som en blek kopia av allt orkestern tidigare gjort.

Det är som om bandet lagt karbonpapper på fantastiska ”The Sickness” (2000) – som definierade gruppens härliga sound -, men putsat till alla kanter, tagit bort all frenesi och galen vrede samt petat in fler radiorefränger i stil med dansgolvsvältarna från ”Believe” (2002). Faktum är dock att det som gör skivan trist är att den saknar bra låtar. Om ”The Sickness” var aggressiv och genredefinierande, ”Believe” trallvänlig och kommersiell är ”The thousand fists” bara platt. Fansen kommer känna igen bandets stilrena form, men här fylls den tyvärr inte ut av något spännande alls.

Av fjorton spår är det bara två (!) som är riktiga Disturbed-hits. Både Deify och Pain redefined för tankarna till fornstora dagar. Dagar när Meaning of life och Down with the sickness dundrade obarmhärtigt ur högtalarna. Annars är det som sagt ganska slätstruket. Inte nödvändigtvis inställsamt, bara idéfattigt och profillöst. Covern på Genesis Land of confusion vill nog varje vän av god musik bara glömma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2009
Festivalarrangörerna reflekterar
Disturbed (2011-01-01)
Disturbed (2009-06-26)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner