Joyzine.se


Recension - Skiva

Yoav
A Foolproof Escape Plan, 2010
Skivbolag: Universal
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-10-05
Hemsida: www.yoavmusic.com

Yoav släppte sitt debutalbum ”Charmed & Strange” 2008 och fick snabbt stor uppmärksamhet internationellt genom att några av hans låtar blev spelade i stora serier och underhållningsprogram som till exempel One Tree Hill, The Mentalist och So You Think You Can Dance. Nu två år senare är han tillbaka med den svåra uppföljaren.

Att det är en multikulturell människa som står bakom musiken på ”A Foolproof Escape Plan” märks tydligt. Yoav är född i Israel, uppvuxen i Kapstaden och har bott i både London och New York. Inspirationskällan till detta album är därför inte helt oväntat dessa olika platsers kulturer.

Det är dock inte mycket som har ändrats sedan förra albumet. Musiken, som flirtar med pop, indie och trip hop, baseras precis som förut på Yoavs gitarr och röst och är fortfarande väldigt stel och lågmäld. Ärligt talat känns albumet lite pretto. Det verkar som att han har strävat efter att göra en välproducerad platta och sedan någonstans på vägen glömt bort att göra den intressant.

Det borde vara intressant att lyssna på en kille som gör allt man hör med sin gitarr, men istället är det fruktansvärt långtråkigt. Alla låtar går i ett midtempo och egentligen är det inte någon låt som sticker ut överhuvudtaget. Visserligen växer albumet lite efter några lyssningar, men det är knappt märkbart och förmodligen bara för att man på något sätt har lärt sig att kunna skilja på låtarna. Gäsp! Det här var verkligen ett sömnpiller utan dess like. Men ett välproducerat sådant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner