Joyzine.se


Recension - Skiva

Regina Lund
Return, 2010
Skivbolag: ViciSolum Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-30
Hemsida: www.reginalund.nu

”Return” är som album betraktat ungefär lika svårkategoriserat som Regina Lunds egen historieskrivning. Det spelar ingen roll hur man väljer att vrida och vända på madammen och hennes förehavanden, det finns alltid mer än fem sidor man inte kan bortse ifrån. Handlar det inte om en musikkarriär, eller framfart på teaterscenen är det kända pojkvänner eller djurrättsinsatser som släpas i rampljuset. Det händer ständigt något kring den här kvinnan och det händer ständigt något på ”Return”.

Om vi fortsätter på det jämförande spåret så är det på den här skivan precis som med Lunds förehavanden så att det bara är en del av dem som engagerar. ”Return” är splittrad och hälften av materialet känns i ärlighetens namn ganska onödigt. Det är jazzigt experimenterande, lounge-tongångar och grejer som rent av angränsar till vaggvisor. Svårt att greppa och utan någon direkt koppling till övrigt material.

Men här finns också några rakare bitar som har mer att göra med rock och pop och där Regina Lund nyttjar sin raspiga röst på ett mer tillfredsställande sätt än viskandet hon sysslar med i de lugnaste spåren. Jag tänker då närmast på Bartender och People Like Me, även om avslutningen av just det stycket kanske borde ha skrotats i mixen.

Somriga bonusspåret All over my boy antecknar jag också på pluslistan för det här albumet som jag i ärlighetens namn har problem att riktigt få något grepp om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner