Joyzine.se


Recension - Live

Liberator
Magasin 15, Trollhättan
2000-12-12
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2000-12-05
Hemsida: www.myspace.com/liberatorsweden

Efter releasen av senaste albumet "Too much of everything" har antalet spelningar ökat explosionsartat för Liberator. De sju skakungarna har nu inte bara spelat tillsammans i tio år, deras erfarenhet har också blivit ännu större vilket märks på scen.

Efter ett totalt bedrövligt förband vid namn Kaptain Kermit, äntrade Liberator scenen och visade land och rike hur en livekonsert skall framföras. Bandet spelade i princip alla låtar från nya albumet från start till mål. Ljudet var utmärkt balanserat och stämningen avslappnad, trots att åtminstone halva publiken hade gått kursen och lyssnade med mer än bara öronen.

Liberator har bytt medlemmar hur många gånger som helst under de tio år som passerat sedan debutalbumet "This is Liberator" kom. Nu senast har de skaffat en ny trombonist och keyboardist. Ändå har de lyckats hålla fanan högt, trots att kanske inte alla låtar som de producerat varit hur bra som helst.

Bandet har en scenshow som många borde ta efter. De sju medlemmarna (trombon, saxofon, keyboard, bas, trummor, gitarr och sång) är i det närmaste fullfjädrade skådisar. De lyckas alla hålla kontakten med varandra genom hela spelningen, utan att titta för mycket på varandra. Saxofonisten (som för övrigt intervjuades i JOY #1) borde få en extra utmärkelse för sitt underbara scenframträdande. Även om alla infall säkerligen är planerade, känns de äkta just när de utförs. Tamburiner och andra slagverksinstrument flyger runt på scenen, någon av medlemmarna springer plötsligt ut i publiken - det kändes som om det mesta kunde hända.

Liberators låtmaterial håller kanske inte till hundra procent, något man dock får se förbi. Deras liveshow var fantastisk, trots att det inte kom särskilt mycket folk. De må vara en aning torftiga på skiva, men när man står där längst fram och hoppar i takt är det lätt att hålla med om att Liberator är ett av Sveriges bästa liveband just nu.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Headplate
Liberator
Liberator (1996-01-01)
Liberator (2000-07-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner