Joyzine.se


Recension - Live

Engel
Bandit Boat
2012-11-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-11
Hemsida: engelpropaganda.com

De flesta på båten har nog inte ens hunnit ta del av beskedet som levererats under dagen och blir förmodligen aningen överraskade när de styltar in till scenen och upptäcker att det inte är Magnus Klavborn som står i fronten för Engel. Den så egensinnigt sjungande frontmannen har kastat in handduken och lämnat över stafettpinnen till Lennart ”Lenne” Nilsson från inte helt okända Twelvestep som kliver in under resten av turnén.

Det gör att det i det ständigt manskapsbytande Engel som ställer sig på Bandit Boat-scenen bara finns en enda medlem (gitarristen Marcus Sunesson) som varit med i det långa loppet. Detta sedan mannen som gett namn till orkestern, Niclas Engelin, är på turné med In Flames i staterna.

Och det där med att byta sångare är ingen helt lätt uppgift, speciellt inte när det handlar om att ersätta en karl med ett så egensinnigt uttryck. Efter förutsättningarna får man ändå säga att herr Nilsson gör det riktigt bra jobb. Förvisso kanske det är lite väl mycket tal om att försöka apa efter företrädaren snarare än att sätta ett eget avtryck i musiken och då går lite känsla förlorad i vissa bitar. Men under rådande omständigheter kan man knappast förvänta sig så mycket mer och han har bra tryck i skrikpipan.

I övrigt är Engel samma självförtroendestinna maskin som vanligt när de kablar ut sina semihitar. I bitar som dubstep-experimentet Question Your Place och radiodängan Sense The Fire (vilken Nilsson ironiskt nog kallar för ett sätt att ta ner tempot) har kryssningsdeltagarna synnerligen svårt att hålla sina kroppsdelar i styr och sätter igång ett skapligt röj. Däremot blir det, som vanligt, lite jämntjockt sett över en hel speltid. Gruppen kan skriva mördande vassa bitar i gränslandet mellan mustig metal och flörtig refrängpop, men de blandar och ger med en del transportsträckor av harvande därutöver.

Som öppnare av den flytande dygnslånga festen är Engel emellertid kul och det blir intressant att se var det hela tar vägen nu när ännu ett medlemsbyte alltså är på tapeten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Endiamonds
My Little Pony
Engel (2011-03-05)
Engel (2008-11-20)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner