Joyzine.se


Recension - Skiva

Disconvenience
War on wankers (7"), 2005
Skivbolag: Wasted Sounds
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-01
Hemsida: disconvenience.com

”War on wankers” är punk. Vi kan sätta punkt där. Egentligen behövs inte så mycket mer sägas, men jag utvecklar mig ändå något. 7an bjuder uppkäftiga distorsionsutbrott, med en hel del 77-känsla och några flörtar som inte helt långsökt kan kopplas ihop med Sex Pistols.

Det är kul med ett sluskigt punkband där en tjej står för sången, punkgrupper frontade av mäskförstörda mohikansnubbar finns det redan för många av. Emma klarar sången på ett bra sätt och påminner i de mest sönderdistade partierna en hel del om det som kunde höras från Atari Teenage Riot under slutet av 90-talet. Nu handlar dock inte Disconvenience om en elektrifierad revolution utan delar bara tonläget. Det är en trio som spelar rak punk och brottas med problemet om de ska låta fritidsgård eller inte. Stundtals framstår de som ett professionellt gäng redo för världen, medan andra stunder pekar raka vägen tillbaka till TBVs öppna scen för osäkra förstagångsmusikanter. Något förbryllande.

Produktionen är på tok för tunn för att hjälpa låtarna på traven. En hjälp de hade behövt. Disconvenience största problem är nämligen att de har ett alldeles för platt låtmaterial. Vissa justa riff, men inga låtar som lockar till sång eller överraskar på ett eller annat sätt. ”War on wankers” är ett bevis på att det behövs mer än attityd för att imponera med sin punk. Det är ingen dålig skiva, men på tok för standard för att jag ska orka uppbåda något större intresse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner