Joyzine.se


Recension - Demo

Vervain
Junos Tears
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-18
Hemsida: myspace.com/vervainhc

Jag blir besviken, det är ingenting att hymla med. Med ett mystikskimrande bandnamn som Vervain och ett demoomslag som omedelbart för tankarna till storfilmen Eyes Wide Shut hade jag förväntat mig så mycket mer än hardcoreanstruken mangelpunk av standardmått. Det borde vara förbjudet att slösa ett så föredömligt yttre på så banal musik.

Bandet säger själva att de strävar efter att återuppliva den känsla som fans i den här typen av musik på 90-talet utan att för den sakens skull glömma bort 80- och 00-talet. Det blir lite komiskt med tanke på att variationen inom den här typen av musik alltid varit tämligen marginell. Och visst, ”Junos Tears” låter precis som halvdana punkband av den hårdare skolan brukar. Vervain manglar snabbt och hårt, försöker göra det lite gungigt på något ställe och gräver ner sig i d-takt på ett annat.

Jag vill absolut inte såga stilen som sådan, det finns tillfällen då det definitivt är skönt att få sig lite robust råpunk med hardcorenerv till livs. Men Vervain gör inget vidare jobb för att motivera varför jag skulle välja just deras demo. De har nämligen inte alls de där egenskaperna som får det att sticka ut och saknar en duktig sångare (att sången är lågt mixad känns snarast som en välsignelse). Medelmåttigt torde vara en ganska god sammanfattning.

Vervain är slöseri med coolt bandnamn och ”Junos Tears” ett slöseri med en frän artwork.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vervain (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner