Joyzine.se


Recension - Skiva

Enthroned
Armoured bestial hell, 2002
Skivbolag: Blackend Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-04-29
Hemsida: www.enthroned-horde.com

Det börjar illa i stolpskottskompositionen Warped in fire. Musiken sticker iväg i ett rasande tempo och sångaren har vådliga problem att hänga med. Han hasplar ur sig texten och är på vippen att staka sig för varje nytt ord han måste formulera. Efter detta följer ytterligare åtta kompositioner i beprövad black metalstil.

Att kalla dessa belgiska herrar för nyskapande och originella vore att fara med rejäl osanning. Hela "Armoured bestial hell" har gjorts många gånger förut och den här plattan är varken bättre eller sämre än något tidigare försök. Enthroned tillhör medelmåttorna inom genren.

When hell freezes over inleds med en omänskligt snygg gitarr som dock dränks i annat ljud oförskämt fort. Det är den största behållningen med skivan som jag annars inte ämnar ägna mer tid åt. Om black metal ska intressera krävs spännande låtstrukturer och attack. En känsla av ondska. De belgiska corpse paintklåparna lyckas inte med något av detta. Lägg därtill att vokalisten dessutom är riktigt usel så förstår ni att bandet behöver fråga pappa Lucifer om råd innan de lirar in nästa fullängdare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner