Joyzine.se


Recension - Live

Oskar Linnros
Hultsfredsfestivalen, Stoxa
2013-06-15
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-06-17
Hemsida: oskarlinnros.se

Jag tycker att Oskar Linnros ofta får orättvist mycket dålig kritik. Visst, han är populär för den stora massan men inte i musikerkretsar. Många anser honom vara överskattad och slätstruken, tycker han har klyschiga texter och att han sjunger dåligt. Själv har jag försvarat honom för jag tycker att han är en duktig artist och gillar många av hans låtar, han må inte sjunga som Prince eller skriva lika starka melodier som Håkan Hellström men han är ändå ett trevligt inslag inom den svenska popscenen och jag bestämde mig för att titta på hans konsert på Hultsfredsfestivalen.  

Solen hade börjat skina och jag var på gott humör, men när jag kom fram till scenen kände jag mig snabbt kritisk. Jag tyckte musiken kändes slätstruken, texterna uppfattade jag som klyschiga och han sjöng inte alls speciellt bra live. Jag satte mig ner på gräsmattan och drack en öl med mina två vänner Adam och Gabriel och min syn på konserten ändrades inte. Linnros gav mig ett dåligt intryck från scenen, han kändes inte ödmjuk som jag tidigare uppfattat honom, istället gick han fram och tillbaka längst scenkanten och försökte vara häftig, tjatade om att han kommer från Stockholm och Sundbyberg (vem fan bryr sig vart han kommer ifrån?) och jag funderade på att lämna konserten.  

Precis innan jag skulle resa mig och gå spelade han Det är inte synd om dig från senaste skivan ”Klappar och Slag” och plötsligt blev Linnros relevant. Han sjöng bättre än tidigare och det fina arrangemanget gjorde att jag insåg varför jag tidigare tilltalats av Linnros musik. Konserten tog en ny riktning och de avslutande låtarna Genom Eld och Plåster gjorde att jag började minnas varför jag tidigare försvarat Linnros. Om konserten hade hållit denna nivå spelningen igenom hade det kunnat blivit riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Alexander Hellgren
Hultsfredsfestivalen 2013
Oskar Linnros (2011-07-15)
Oskar Linnros (2014-02-25)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner