Joyzine.se


Recension - Live

Oskar Linnros
Gröna Lund, Stockholm
2013-09-13
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-09-15
Hemsida: oskarlinnros.se

Fokuserat, tight och publikfriande. Oskar Linnros är på tå och svarar för allt annat än en rutinleverans när han ställer sig på Gröna Lunds stora scen. Han är hemma igen och publiken har väntat lystet på den här stunden.

Därför är det knappast särskilt oväntat att det slår gnistor (som vida överträffar det futtiga konfetti som plockas fram lite längre fram under föreställningen) om inledande Genom eld. Där är Linnros så spattig och taggad att stämningen blir elektrisk och Gröna Lund exploderar. Tillsammans med lika självklara avslutningen Från och med du är det kvällens finaste stund just på grund av laddningen som ligger i luften.

Det är uppenbart att det inarbetade gamla materialet från 2010 års ”Vilja bli” fortfarande fungerar utomordentligt på livescenen. Där är Linnros trygg och vågar ta ut svängarna på ett kraftfullt och potent sätt mitt i allt det popgulliga. Lite mer tveksamt är det med herrns nya låtar. Vissa av dem, som genomsnygga Tunga moln och hittiga Kan jag få ett vittne, fungerar förvisso lysande även i det levande formatet, men några lite såsigare nummer får undertecknad att tvingas kväva subtila gäspningar. Kanske är det en tidsfråga innan materialet hittat sin rätta form på scenen, kanske är det låtar som gör sig bättre i inspelat format.

Som helhet är Oskar Linnros dock ett glädjepiller som lyser upp Gröna Lund den här aftonen och de flesta är säkert väldigt överrens om att en ynka timmes speltid är alldeles alldeles för snålt tilltaget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Erik Hammarström
Hultsfredsfestivalen 2011
Oskar Linnros (2014-02-25)
Oskar Linnros (2013-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner