Joyzine.se


Recension - Skiva

Sonic Surf City
Viva Wahines, 2013
Skivbolag: Ceilidh Productions
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-10-18
Hemsida: www.sonicsurfcity.com

Vill du fly höstmörkret för en stund? Vill du glömma regndroppar innanför kragen? Då har jag knepet för dig. Häng med Sonic Surf City till en värld där ordet ”bekymmer” inte existerar. Där sol, sand och surf är det enda man behöver.

Det är omöjligt att lyssna på ”Viva Wahines” och inte bli glad. Norrköpingsbandet är för surfrock vad Dropkick Murphys är för irländsk folkmusik. Märkligt? Inte ett dugg. I grunden ligger en kärlek och oerhörd respekt till det gamla. Till det genuina. Man gör det till sitt eget, till något unikt, och man gör det väldigt bra.

I ena stunden ett Beach Boys dopat med Red Bull och steroider (som i SUP) och två vågor senare en lekfull popdänga ( Supernova).

Det är barnsligt lekfullt. Varje spår på skivan är en solskenshistoria sprängfylld med leenden och kokosdoftande Rock n Roll. Sleepy Heads är en sån där trallande, otroligt smittande låt som tar dig upp bland molnen med ett leende större än alla oceaner i världen.

So what om det är nödrim, trallande, lallande körer? Sen när behövde musiken vara gravallvarlig?

Sonic Surf City bjuder lyssnaren på en enkelbiljett till sol och värme. Tror du mig inte? Lyssna då på Surf School. Blunda och säg var du befinner dig under refrängen.

Jag gillar det. Det är enkelt. Det är roligt. Det är väldigt, väldigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sonic Surf City (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner