Joyzine.se


Recension - Skiva

A Road To Damascus
S/t, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-16
Hemsida: aroadtodamascus.net

I en tid där stress upphöjts till norm och där tid är pengar har danska A Road To Damascus förstått exakt vad det handlar om med en tydlig varudeklaration. Genom att reflektera över bandnamnet och ta en snabb titt på bandfotografierna, där herrarna tjusigt stylade med rätt frisyrer står i en simbassäng, kan man sluta sig till exakt vad för musik det är som ska saluföras.

Således kan kritiker slentrianhata bandet och en hord av unga flickor på samma sätt börja älska dem utan att spilla någon som helst onödig tid.

För A Road To Damascus lever så klart upp till alla förutfattade meningar med sin välkammade popcore. De låter precis som ynglingarna idag vill att banden ska låta och precis så plastigt som en äldre generation lärt sig att förfasas över. Så som det ska vara med andra ord. Något breakdown, lite testosteronosande skrik och skrän och poppigt friserade refränger. Ettrigt och melodiöst utan att någonsin vara särskilt hårt.

Den här typen av band går ungefär femton på dussinet och fjorton av dem saknar existensberättigande. A Road To Damascus saknar, som ni garanterat redan räknat ut, allt vad originalitet heter, men är ändå ett namn som jag å det bestämdaste uppmanar er att lägga på minnet.

Danskarna har nämligen en melodikänsla som är få förunnad. När de låter en lättsmält punkscen möta Melodifestivalen går melodierna rakt in i skallen och vägrar släppa taget. De körförsedda refrängerna är stämningshöjare deluxe och uppmanar till folkölsklunkande och dans på vardagsrumsbordet.

Det är lätt att tralla med, eller rent av omöjligt att inte göra det och speltiden är så föredömligt kort att man aldrig ens hinner fundera på att tröttna. A Road To Damascus gör helt enkelt det mesta av sin genre.

Fullängdsdebuten är rent av så bra att jag har överseende med de stereotypa bandfotona.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner