Joyzine.se


Recension - Skiva

Navid Modiri & Gudarna
Ska Du Verkligen Skjuta Ner Månen Med Den Där?, 2013
Skivbolag: Bad Taste Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-11-24
Hemsida: myspace.com/navidochgudarna

Det var tänkt att bara gamla låtar skulle repas in inför en spelning. Det slutade med 14 helt nya låtar med stundtals gravallvarliga budskap som är förklädda i ett fasligt medryckande baktaktsgung. Det är varm musik som förs fram med glimten i ögat trots tunga ämnen.

”Ska Du Verkligen Skjuta Ner Månen Med Den Där?” ger fingret åt sociala regler och uppmanar en till att alltid vara sig själv. Låten Vad Det Kallas ger sig in i debatten om vem som är svensk eller inte och om det egentligen spelar någon roll vad vi i grunden har för nationalitet. Som ett tydligt statement har man mixat in ljudet från den omtalade järnrörsvideon med SD-politiker och komikern Soran Ismail.

Men trots att detta album går i linje med de tidigare utgivna känns det här lite mer tillbakadraget, tamare och mer polerat vilket får budskapen att inte kännas lika brutalt ärliga som förut. Det som får detta album att drivas framåt är Modiris textförfattande, att han bara genom att leka med ord förstärker, påvisar och sätter fingret på sådant som är viktigt och som bör uppmärksammas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Navid Modiri & Gudarna (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner