Joyzine.se


Recension - Demo

The Straydogs
Unleashed
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-01-06
Hemsida: www.straydogs.se

Julhelgen räddades av ett gäng välkammade gossar. Med demon ”Unleashed” visar The Straydogs exakt hur energisk poprock ska spelas och jag var såld redan efter första lyssningen.

Straydogs låter som en lyckad blandning mellan The Hives och The Beatles. De besitter samma klockrena melodikänsla och förmåga att skriva lätt nynnade refränger som McCartney och Lennon med anhang. Samtidigt har de en betydligt punkigare ådra och vräker på med samma intensitet och energi som Fagerstas stoltheter. Resultatet blir egensinnigt och spännande även om det i grund och botten är ett väl beprövat recept. Det är sannerligen en bedrift att göra musik som gjorts hundratals gånger tidigare och samtidigt vara egna och väldigt intressanta.

”Unleashed” bjuder på fyra låtar och alla är av den typen att jag blir fruktansvärt glad av att lyssna på dem. Straydogs lyser upp sin omgivning på ett helt fantastiskt sätt. Sen kan man påstå att det är hur simpelt och lättspelat som helst. Det är inte svårighetsgraden som avgör klassen, det är känslan och känsla finns det gränslöst mycket av på den här demon. Något annat än ett skivkontrakt efter den här demon vore ett hån mot bandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Straydogs ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner