Joyzine.se


Recension - Demo

The Jasmines
Exit here
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-06-08
Hemsida: www.thejasmines.tk

Jag vet inte vad det är, men någonting med namnet The Jasmines har fått mig att tro att det ska vara ett dåligt band. Det är konstigt men min hjärna kan fungera så ibland. Nu när jag tillslut gett ”Exit here” en chans måste jag nästan prygla mig själv för dessa tankar. Och för att demon länge legat orörd i min recensionshög. Det är nämligen en lysande demo, en uppvisning i fantastisk pop skriven av musiker med fingertoppskänsla för stämningar. Jag är såld.

Jag tycker inte om Suede, men i sina snabbaste stunder påminner The Jasmines om dem och i demobandets tappning fungerar det hur bra som helst. Mycket av materialet låter som en korsning mellan just Suede och David Bowie. Men bandet vågar mer än så och kastar sig plötsligt in i en John Lennon-minnande ballad. Killarna laborerar med stämningar och känslor på ett smått rörande sätt.

Covern på Annie Lennox Love song for a vampire känns i sammanhanget onödig. Det egna låtmaterialet är starkt nog för att imponera. Avslutande I told you so känns dessutom lite konstruerad, men annars är det här lysande. Jag vill höra fler låtar från The Jasmines, det är en sak som är säker!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner