Joyzine.se


Recension - Live

Taxi, Taxi!
Hultsfredsfestivalen
2007-06-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.myspace.com/taxitaximusic

Ibland blir man bara förälskad. Eller bara och bara, självklart finns det en anledning, det finns det till allt. Min anledning är tvådelad och stavas Mirjam och Johanna. Den kan också stavas Taxi, Taxi!, jag är fortfarande förälskad. Det finns ingen hejd på vad dessa unga damer kan komma att uträtta med sin musik, det här måste vara något av ett unikum och jag känner mig ytterst priveligerad att få bevittna detta denna begynning på fredagskväll.

Det är inte bombastiskt på något sätt, inte heller är det så att det slår gnistor om publiken, snarare står de helt tysta. Det är kemin mellan tvillingsystrarna själva som är det magiska. Det räcker med några förstulna blickar, en lätt nick, en antydan till ett leende i mungipan, sedan faller allt på plats. Piano, dragspel gitarr och stämsång, det är inte alls avancerat men ändå på en helt annan nivå än något jag sett på festivalen hittills.

Jag fastnade tidigt för Taxi, Taxi! när deras musik började cirkulera, det fanns något speciellt bakom den fortfarande väldigt sparsamma ljudbilden. En slags sorgsenhet, men ändå något vackert. Samma sak är det idag, om än mer påtagligt. Förutom personkemin systrarna mellan och den oskuldsfullhet som svävar över framträdandet, är det den fantastiska sången som lyfter allt till skyn och bortom. To hide this way ger mig gåshud.

Ändå finns det så pass mycket potential kvar. Det syns tydligt att både Mirjam och Johanna är något räddhågsna och tafatta när publiken stormar fram sitt bifall mellan låtarna. Detta är dock säkerligen något som kommer att växa bort med tiden, dessa tjejer är här för att stanna, sanna mina ord.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner