Joyzine.se


Recension - Skiva

Svarte Pan
Nattvandring, 2004
Skivbolag: Ant Nest Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2005-10-04
Hemsida: www.svartepan.com

Återigen. Vad är detta? En sämre variant av Thåström-lyrik och Dia Psalma-musik? Nej, nu ska jag inte dra dessa två eminenta musikakter i smutsen genom att förknippa dem med Svarte Pan . Dessutom ska jag ge Svarte Pan ett ärligt försök att försöka imponera på mig.

”Nattvandring” heter det senaste alstret och ges ut på Ant Nest Records. Att det just är Ant Nest som ger ut skivan är inte så konstigt med tanke på att sångaren/munspelaren Björn Holmdén även huserar på ovannämnda skivbolag.

”Svarte Pan är ett svensksjungande band som kombinerar visa och blues med riffbaserad rock” heter det. En inte allt för lyckad kombination enligt min mening, tyvärr. Det finns helt enkelt ingen nerv i det hela, det finns inget som sticker ut eller fångar min uppmärksamhet, inte på ett positivt sätt i alla fall. Eftersom musiken är så pass intetsägande riktar jag min uppmärksamhet mot texterna men även här går jag bet.

När man säger sig använda visor, eller inspireras av visor, är känslan så otroligt viktig, annars blir det hela bara banalt, pretentiöst. Så är fallet med ”Nattvandring”. Nästan skrattretande. Skivans behållning är att texten till Möss och Människor är ganska rolig, men så är det också Allan Edwall (Emil i Lönnebergas pappa) som skrivit den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner