Joyzine.se


Recension - Live

Purified In Blood
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.myspace.com/purifiedinblood

Coheed and Cambria ställde in med mycket kort varsel och gjorde att många besvikna röster höjdes på campingområdet. Med ännu kortare varsel kallades då norska Purified In Blood in som ersättare. En inte alls dum bokning. De genomarga straight edge-manglarna gjorde ett riktigt piggt inhopp och bjöd den publikskara som hann informeras om bokningsändringen på rejält mangel.

Med två sångare och black metalanstruken metalcore i bagaget har norrbaggarna onekligen vad som behövs för en bra show. Ledordet för konserten stavas urladdning. Från första sekund till den sista for sångarna som vettvillingar över scenen och levererade nyanserade sånginsatser. Sedan kan jag tycka att det känns lite fånigt att höra tatuerade muskelberg aggressivt uppmana publiken att ge fan i scenvakterna och avspärrningarna och bara röja loss när vetskapen om att de egentligen är grönsaksknaprande djurvänner som vänligt men bestämt tackar nej till att sniffa på en lättöl finns i bakhuvudet. Det går inte riktigt ihop.

Att Teaterladan är en scen som i hårda sammanhang oftast bjuder på ett risigt ljud gör tyvärr att det ibland blir lite svårt att urskilja detaljerna i norrmännens någorlunda nyskapande aggressionsmusik. Med skarpare förutsättningar hade det kunnat bli riktigt intressant. Inställningen på scenen passar musiken alldeles ypperligt. Att Purified In Blood kommer att utvecklas till något riktigt bra inom några år är jag övertygad om och det snabba inhoppet i Hultsfred sköttes på ett professionellt sätt. De som var där gick därifrån nöjda.

Lordi får ursäkta, men konserten bjöd dessutom på festivalens…ehm, tjusigaste scenkostym. Att som den minst vältränade delen av en grupp kliva på scen iförd enbart skor, strumpor och åttiotalsskrikande kortbyxor i blått och turkost som basunerar ut namnet på ett stort sportvarumärke torde inte vara att rekommendera ur fashionabel synvinkel.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Purified In Blood (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner