Joyzine.se


Recension - Skiva

Orup
Måndag - fredag (CDs), 2006
Skivbolag: Roxy Music
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2006-11-14
Hemsida: www.orup.com

Thomas ”Orup” Eriksson har sedan debuten i slutet av 80-talet lyckats med konststycket att bevara sin aktualitet och ständigt dykt upp i nya skepnader och konstellationer. Efter det mycket lyckade samarbetet med Lena Philipsson har Orup uppenbarligen börjat längta tillbaka till rampljuset, vilket nu har resulterat i albumet ”Faktiskt” som släpptes den 13 november.

Första singeln Måndag – fredag, som förövrigt enbart kommer att släppas i digitalt format, är en melankolisk poplåt där vi återigen påminns om Orups erfarenhet och skicklighet som musiker och hitmakare. Fylliga stråkar, körer och pumpande gitarrer bidrar med kraft till den mäktiga refrängen, dock är det känslan av vemodighet som är mest påtaglig.

Texten är i sedvanlig Orup-anda inget annat än pinsamt steril, men däremot väcker låten som helhet en solid nyfikenhet. Vad kommer härnäst? Är detta Orups dödsryckningar som soloartist, eller kommer han återigen att presentera tidlösa låtar som Jag blir hellre jagad av vargar, Magaluf och Regn hos mig. Frågan är ännu obesvarad, men i och med albumsläppet vet vi ifall Orup fortfarande kan försvara sin plats i rampljuset.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Carl Carlsson

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner