Joyzine.se


Recension - Skiva

The Amazing
Gentle Stream, 2011
Skivbolag: Subliminal Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-10-23
Hemsida: www.theamazing.se

The Amazing beskriver sig själva som ett folk-rock-psych-pop-kollektiv som besitter de musikaliska kvalitéerna man bör ha om man väljer ett sådant bandnamn. Och visst märks det tydligt att musikkunskapen sitter där den ska när man lyssnar igenom ”Gentle Stream”. Men vad annat kan man förvänta sig när musiken skapas tillsammans av de människor som exempelvis även spelar tillsammans med Dungen och Anna Järvinen.

Det är variationerna i musiken som fängslar mig. I ena sekunden påminner musiken helt oväntat om Porcupine Tree för att i den andra låta som Camel eller Simon & Garfunkel, för att sedan gör en totalomvändning och påminna om något som jag aldrig hört förut.

Sången, som framförs av den gamle Granada-sångaren Christopher Gunrup, och själva musiken andas samma allvarliga melankoli, men skär igenom låtarna utan att tynga ned och ge en cementtung musikupplevelse som är svår att smälta. Istället är ljudbilden svävande lätt, kristallklar och drömsk och lämnar vilka musikälskande öron som helst helt tillfredsställda.

Aldrig har psykedelisk folkrock låtit så bra som i låtarna Dogs och Gone. The Amazing är helt enkelt amazing.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Amazing Bryatollah Ferrarys (2011-01-01)
The Amazing bryatollah Ferrarys (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner