Joyzine.se


Recension - Live

Editors
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.editorsofficial.com

Englands svar på Interpol, äntligen är det dags. Atlantistältet är platsen för skådespelet men det står klart med en gång att scenen är på tok för stor, tältet är bara halvfullt. Lite märkligt med tanke på att det är en så pass tidig spelning på festivalens första dag och det närmaste som kan tänkas sno publik är Petter som går på en halvtimma senare i Teaterladan. Om nu Petter-publik är Editors-publik vill säga, jag är inte så säker på detta.

Inledningen är nog så visuellt imponerande, ljusboarden bakom bandet påminner om Coldplays interiör i videon till Speed of Sound, men spelmässigt finns det mycket mer att önska. Ljudbilden är tunn och sångaren Tom Smiths bakgrundsgitarr hörs knappt alls. Kanske är det så att publikens oengagemang smittar av sig på bandet, kanske är det tvärt om, hur som helst verkar det som om britterna glömt allt vad scenpersonlighet heter någon helt annanstans. Nonchalansen känns total när Smith utan synbar anledning lämnar scenen och försvinner ut i kulisserna i vad som känns som en evighet. Kvar på scen står resterande bandkamrater som inte verkar veta vad som händer eller vart de ska ta vägen.

Editors har bra låtar i grunden, Lights, Munich, Blood och All Sparks är låtar som verkligen etsar sig fast i bästa The Killers-anda, men som de framförs idag gör de ingen glad. När väl Smith återkommer har folk i publiken redan tröttnat och börjat lämna tältet. Till Editors försvar ska jag ändå säga att de faktiskt jobbade upp sig mot slutet, den nya låten de spelade verkade också högst lovande inför nästa studiobesök. Om jag får spekulera lite grand tror jag att det hela hade blivit en helt annan sak om det hade varit kväll och scenen stavats Teaterladan, men dessa tankar förblir blott ett önsketänkande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Hultsfred
Årets bästa skivor 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner