Joyzine.se


Recension - Skiva

Tvivelfront
Kid Icarus (CDs), 2010
Skivbolag: Sound and Vision Unit
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-20
Hemsida: www.tvivelfront.net

Skivbolaget upplyser om att bandets desperata och skitiga spelstil tillför en ytterligare dimension till musiken. Tja, så kan man ju också se det. Jag skulle snarare vilja påstå att det låter som om Tvivelfront inte är några direkta fenor på att lira och att de spelat in med en producent som tyckte det var viktigare att något fastnade på tejp än att det som gjorde det verkligen lät bra.

För ärligt talat, jag har väldigt svårt att se vem som skulle kunna vara villig att betala pengar för de tre spåren på singeln ”Kid Icarus”. Varken som fysisk singel eller som styckköpta digitallåtar på nätet. Tvivelfront låter helt enkelt inte tillräckligt bra. Ljudbilden är murrig och otydlig. Det låter snarare som en billig demo än som en platta som faktiskt släpps med förhoppningar om att sälja.

Men det största problemet är förstås att låtarna inte håller. Det sägs att en riktigt stark låt överlever vilken produktion som helst. Att jag redan från början anmärker på Tvivelfronts ljud är väl ett bevis så gott som något på att låtarna inte håller. Högtravande rockmusik som nog vill betraktas som pop med djärva new wave-flörtar staplas på hög. Melodierna är svaga, sången rätt dålig och stämningen faller fullständigt i det dassiga ljudet.

Jag betvivlar inte att Tvivelfront gör sitt bästa och att bolaget Sound and Vision Unit har goda intentioner, men ”Kid Icarus” låter amatörmässigt och jag blir alltid en aning provocerad när folk försöker saluföra maskerat skräp som om det vore riktig vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner