Joyzine.se


Recension - Skiva

The Chair
S/t, 2008
Skivbolag: Transubstans Records
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2009-02-28
Hemsida: myspace.com/thechair1

”70's hard rock with an attitude”. 70's hårdrock, så långt är jag med, men efter några lyssningar är jag övertygad om att det är just attityd som saknas, åtminstone rätt sådan.

The Chair säger sig vilja påminna om hur hårdrock lät i början, på det gamla goda 70-talet alltså, och det gör de också. De låter väldigt mycket som Sabbath och den amerikanska sångaren Chris Lee Smith låter tidvis ganska likt en lite gnällande Ozzy.

Men det finns en stor skillnad och det ligger i att kunna klättra upp och ner på den stege som tar musiken till olika nivåer. Chris Lee och de fyra svenska instrumentalisterna står och stampar på samma ställe skivan igenom, känns det som. Det är tung hårdrock med malande tempo, sound och takt och inte så mycket mer.

De försöker komma ut ur boxen i sista låten Winter Garden, där de har lugnat ner sig lite och plockat fram en akustisk gitarr som får ljuda ett ögonblick. Detta räcker dock inte till utan det förblir en relativt platt musikupplevelse och det där säregna soundet som de skulle ha kan jag inte urskilja.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner