Joyzine.se


Recension - Skiva

Wolf
Black Wings, 2002
Skivbolag: No Fashion Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-04-01
Hemsida: www.wolf.nu

"Working class metal", vilken ofantligt fånig titel Wolf använder på sin musikstil! Annars har jag inget att klaga på. Gossarna från gnällbältet levererar högkvalitativ heavy metal med punkigt stuk som är väldigt medryckande.

Wolf är väl kanske mest kända för sitt apfula omslag till den självbetitlade debutskivan. En skiva som i sanningens namn var ganska ointressant. Med "Black Wings" verkar det dock som om bandet kan få fokus på sig på grund av sin musik istället. Skivan skriker av attityd och de ettriga riffen haglar runt huvudet på lyssnaren. Killarna piskar upp ett högt tempo och de låter betydligt mognare än på debuten.

Trots att höghastighets smällar är det Wolf är allra bäst på tycker jag att plattans två slöaste spår är bäst. A world bewitched är mästerlig och Mercyful Fate-covern A dangerous meeting klingar alldeles förträffligt i mina öron.

De punktakter som smugit sig in i musiken sedan senast kryddar anrättningen mer än man kanske kan tänka sig. Istället för snårig heavy metal blir det hårdare, mer rakt på sak och framförallt mycket mer svettigt. Nu hörs det att det finns själ i Wolfs låtar och det är det allra bästa med skivan.

Och vet ni vad? Det här är en platta som är alldeles utomordentlig att göra armhävningar till!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfred inledde halvdant 2007
Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
Wendy McNeill (2011-01-01)
Anna von Hausswolf/[ingenting] (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner