Joyzine.se


Recension - Skiva

Seance
Awakening of the Gods, 2009
Skivbolag: Pulverised Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-19
Hemsida: myspace.com/seanceseance

Det kan inte vara särskilt kul att ständigt och jämt bli betraktade som Jensen i The Haunteds gamla band. Men sett till vad som finns att höra på ”Awakening of the Gods” vete tusan om Seance förtjänar bättre. Det tog många svåra år för orkestern att klämma fram den här plattan och ändå bjuder den inte annat än tämligen slentrianmässig dödsmetall med thrashkant.

Det är tyvärr tydligt att Linköpingsorkestern, som i alla år levt på hypen kring vad som hände när det var tidigt 90-tal och band som Satanic Slaughter och Witchery ännu inte hunnit passera revy, inte klarar att leva upp till sitt eget rykte. Visst är Seance duktiga musiker, men materialet på ”Awakening of the Gods” rättfärdigar inte för fem öre alla de spaltmeter som skrivits om orkestern.

Hade det inte varit för ett celebert förflutet hade den här plattan tagits emot som en habil dödsplatta i mängden och snabbt glömts bort. Metallen är stabil och väl framförd, men blir snabbt en enda grå massa utan något som kittlar. Nu står fans och medier istället i kö för att få smaka lite på den mystifierade kakan.

Så visst kan man tycka att det är synd om Seance för att de ständigt och jämt omtalas som Jensen i The Haunteds gamla band. Men i själva verket kan nog östgötarna tacka den framgångsrika thrashgitarristen för att de blir omnämnda över huvud taget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner