Joyzine.se


Recension - Live

Within Temptation
Metaltown, Göteborg
2012-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-17
Hemsida: www.within-temptation.com

På en festival som till större delen präglas av betydligt mer brutala band blir holländska Within Temptation ofrånkomligt lite av katten bland hermelinerna. Ett malplacerat inslag som får fightas lite ur underläge vare sig man vill det eller inte.

Det behöver naturligtvis inte vara något negativt. Gruppens lättsmälta brygd av storslagna arrangemang och poppig metal skulle lätt kunna fungera alldeles utomordentligt som en andningspaus mitt i det övriga festivalbombardemanget. Men holländarna får inte till det.

Sharon den Adel är glad och levererar sin sång på ett bra sätt, men i övrigt är tillställningen på festivalens näst största scen mest lam. Det känns redan i inledande Shot In The Dark som på skiva är en fräsande hitmelodi, men som här mest blir en strömlinjeformad koloss utan vare sig nyanser eller dynamik. Ljudet är lågt och framförandet oväntat platt. Då kan sångerskan vara hur glad och peppande hon vill, det räcker inte.

När musiken inte får fäste blir det plötsligt mer intressant att stå och titta på keyboardistens (förmodligen helt ofrivilliga) komiska knäböjningar eller basisten opropertionerligt aggressiva minspel. Det är naturligtvis inte något positivt.

Within Temptation måste leverera något väldigt mycket bättre än så här om de ska kunna vända sin underdog-position till att bli något positivt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Metaltown 2012
Within Temptation (2011-01-01)
Within Temptation (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner