Joyzine.se


Recension - Skiva

Within Temptation
The Silent Force, 2004
Skivbolag: BMG
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-12-07
Hemsida: www.within-temptation.com

Within Temptation ägnade sig på förra plattan ”Mother Earth” åt ganska identitetslös gothmetal. De försökte göra småhårda låtar som fortfarande hade den där mysiga stämningen. Sedan kom Evanescence. Om det var bolaget eller bandet som kom med idén att apa efter Amy Lee och snubbarna först vet jag inte, men Within Temptation lade om kursen och spelar nu identitetslös rockmusik stämplad amerikansk istället. Jag tycker dock att holländarna fungerar bättre i sitt nya format än i det gamla.

Sharon Den Adel sjunger docklikt sött och i singelhiten Stand my ground, hyfsat hårda It’s the fear och balladen Somewhere har Within Temptation fått ihop riktigt bra låtar. Resten av skivan är dock förvånansvärt anonym. Här finns inga låtar som verkligen greppar tag eller som sticker ut något extra. Det låter som något skrivet direkt för amerikansk rockradio. Med den skillnaden att det producerats i Holland.

Många kommer se (eller kanske redan ser) Within Temptation som en klon av Evanescence och till viss del är det precis vad de är. Lite av det gamla uttryckssättet lever dock kvar och det positionerar bandet i ett lite mer eget hörn. Att jag tycker bättre om det amerikanska uttryckssättet än fjompig europeisk goth betyder inte att jag är så värst förtjust i ”The Silent Force”. Det är en småmysig platta att hångla till, inget mer. Och vem orkar koncentrera sig på musiken när man är upptagen av den andra sysslan?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Metaltown 2012
Within Temptation (2001-01-01)
Within Temptation (2012-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner