Joyzine.se


Recension - Skiva

Conny Welén
Maskrosbarn (CDs), 2009
Skivbolag: Granat Records
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2010-03-08
Hemsida: www.connywelen.se

Det är svårt att skriva en sådan här recension. Om jag inte likt en politiker får slingra ur mig svaret och leda in samtalet på något annat måste jag svara nej om någon frågar om jag tycker Conny Welén gör bra musik. Men så gillar jag inte Martin Stenmarck eller Nordman heller.

I ett postmodernt samhälle måste musikalisk smak anses vara subjektiv, även om vissa inte håller med. Min före detta kulturhistorielärare var noga med att påpeka att smak är minsann något objektivt, annars skulle aldrig en roman kunna kallas klassiker, det skulle aldrig finnas en konstkanon och så vidare. Tanken framstår i mina ögon som löjlig: det som jag betygsätter med en etta är en femma för någon annan. Detta är precis vad som händer med Conny Weléns ”Maskrosbarn”. Andra röster hyllar och pratar om en låt som får en att gråta. Jag ler på sina håll, men mest åt vissa ordval.

Jag är inte målgruppen helt enkelt. Jag respekterar Conny och hans musik, men den tilltalar mig inte. Jag är fortfarande för upptagen med att lyssna på post-punk eller transatlantisk nihilistisk lo-fi. Om du däremot gillar Nordman, fine. Då bör Conny Welén vara din kaka till kaffet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Conny, 2010-03-29 19:23:19 (85.228.188.226)

Hej Johannes! Kul att du väljer att recensera skivan trots att det "bara" är en singel. Första gången jag får sååå dåligt betyg. haha Men, men... om jag nu inte spelar din typ av musik så är det kanske inte så konstigt. Fast jag kan ju inte låta bli att undra varför du recenserar skivan om den verkligen inte är din stil? Jag skulle aldrig ge mig på att recensera tex en skiva med modern jazz. Det hade också varit roligare (om man nu kan säga det om en sågning... haha) om du valt att använda de få meningarna du skrev till att recensera själva musiken istället för det uppenbara faktum att "smaken är som baken" dvs delad. Och du och jag sitter onekligen på var sin skinka. :-)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner