Joyzine.se


Recension - Live

Babian
Popadelica, Huskvarna
2009-05-02
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2009-05-03
Hemsida: www.babian.nu

”Det såg ut som chokla’, så jag sa ja’”. Med en sådan textrad, sjungen på charmig skånska dessutom, är det svårt att inte falla handlöst, eller hur? Jag har flaggat för Babian tidigare, jag lyckades sniffa upp skånepågarna ganska tidigt i deras hittills korta, men intensiva, karriär, och med förra sommarens rekommendationer från vänner som sett dem på Emmabodafestivalen var det en självklarhet att infinna sig i bardelen (var annars?) inför deras spelning inne på Poparketten, Popadelicas näst största scen.

Jag skulle ljuga om jag säger att Babian inte försöker, scenen liknar ett första gradens aphus mest hela tiden, problemet är istället att de försöker alldeles för mycket. Det är coolt med en trummis som inte enbart sitter ner och trummar rakt upp och ner, men när Anders Baek ställer sig upp på trumsetet och trummar tamburin för elfte gången, ja, då är det minst tio gånger för mycket. Samma sak med Conny Andersson på en av gitarrerna, energi är bra, men Angus Young-komplexen blir lite väl tydliga ibland (för att inte säga hela tiden).

Jag hade kunnat köpa ett Babian på forcerad speed, vem har inte vara på gräsen till överladdad innan man gått på scenen ibland, om bara låtmaterialet håller tillräckligt god standard. Det gör det inte hos Babian. Förutom en snärtig refräng i Tillbaka till djungeln, det är något visst med ordet revolution och skånska (Bob Hund någon?), är det tyvärr inte mycket med Babians musik som fastnar.

Kaxig garagerock, javisst, men vi har hört det förut. Utan en spetsig udd i låtbygget är det till slut bara energin kvar, och som sagt, det är underhållande i fem minuter, sedan bara ansträngande (även om jag barnsligt nog måste erkänna att jag tyckte att det var både tjusigt och lite småhäftigt att fyra av fyrverkerifontäner från gitarrerna i slutet). ”De var bättre på Emmaboda” säger min vän som gör mig sällskap för kvällen, och jag tror honom – Babian har fortfarande en bit kvar till odödligheten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vi är blott våra relationer
Siestafestivalen 2010
Babian (2008-08-02)
Babian (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jocke, 2009-09-12 13:18:36 (81.236.131.188)

meen för helvete! Du har ju inte fattat nånting! Det var ju för fan bäst på hela popadelica det här året. Kommer lätt se dem med knivderby soon.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner