Joyzine.se


Recension - Live

Babian
Emmabodafestivalen
2008-08-02
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-08-06
Hemsida: www.babian.nu

Jag gillar konceptuella band, även om konceptet handlar om apor. Det är just vad det gör när Babian är i farten och nog krävs det en gnutta humor för att över huvud taget kunna uppskatta aporna från Skåne. Rent musikaliskt handlar det om renodlad garagerock framförd på den bredaste skånska, utöver det finns det inte så mycket att tillägga.

När det gäller det visuella och scenshowen är det dock en helt annan sak. Sångaren står på trumsetet, gitarristen gör helt galna rörelser och ansiktsuttryck som kan få vem som helst att vilja krypa upp i mammas famn igen. Trummisen bjuder på avancerade scenkonster när han vinner tävlingen ”ett-varv-runt-trumsetet” och får en korvvimpel som pris. Just trummisen verkar ha väldigt svårt att sitta still, då han ofta struntar i att använda bastrumman och istället står upp och spelar. Den enda som inte lever upp till epitetet som apa är basisten som står rakt upp och ner och spelar.

Trots det lysande uppträdandet vi bjuds på vaknar inte apungarna i publiken riktigt. Det är definitivt inte Babians fel utan den tråkiga publikens. Möjligtvis började de analysera musiken ett steg för mycket och kom fram till att de låter exakt som bob hund, men vad spelar det för roll egentligen? Det behövs så många motpoler till introverta Kent-band som det bara går.

Dessutom blir Babian utsedda till ”festivalens hårigaste band” av arrangörerna. Bara en sådan sak!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2009
Siestafestivalen 2010
Babian (2012-01-01)
Babian (2010-05-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner