Joyzine.se


Recension - Live

Mew
Peace & Love, Borlänge
2010-07-03
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-07-05
Hemsida: www.mewsite.com

Medan merparten av festivalens besökare befinner sig vid huvudscenen Utopia och bevittnar Jay-Z bjuds vi, som valt Eldoradoscenen och danska Mew istället, in i ett sagolikt musiklandskap, som blir en mästerlig avslutning på Sveriges största (?) festival.

Det är ett nästan oförskämt tight band vi ser på scen. Inte en ton missas och man undrar nästan om det verkligen är mänskliga varelser som står där och spelar, eller är det kanske förinspelat? Nej, givetvis är det inte så, men det är otroligt imponerande. Det är inte bara musikaliskt perfekt, något som drar upp showen ännu ett snäpp är den snygga ljussättningen och de animationer och videoklipp som visas bakom bandet. Helheten resulterar i en drömlik och överjordisk upplevelse, något som man verkligen inte är med om ofta.

Det var tur att mörkret hade fallit över Borlänge när det var dags för Mew att kliva på scenen, för annars hade det inte varit lika fantastiskt. Mew ska spela på en lite mystisk och mörk scen, precis som ikväll.

Det är så nära en fullpoängare som det bara kan bli och i sina bästa stunder ligger Mew nästan över betygskalans högsta topp, men i vissa partier blir det för mycket av det goda på något sätt. Jag är osäker på om det är rätt sätt att beskriva det på, men jag kan inte hitta några bättre ord just nu. En sak är i alla fall säker. Det är att Mew är världens bästa danska band och att de bjöd på en himmelsk spelning, något utöver det vanliga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Missa inte på Hultsfredsfestivalen 2013
Siestafestivalen 2010
Mew (2010-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner