Joyzine.se


Recension - Skiva

Physical Rocket
Rising is my trend, 2001
Skivbolag: Trapdoor Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.physicalrocket.com

Ridå upp, dämpad belysning, rök och så börjar Physical Rocket lira Rocksong. Rock n´roll med punkig attityd rakt i ansiktet på alla som kommer i närheten. Inledningslåten på den här skivan träffar verkligen som en rak höger mitt på hakan. Jag kan inte värja mig mot det tuffa riffet och Eva Rönnqvists uppkäftiga sång. Rocksong lovar verkligen gott, men är missvisande och bjuder på falska förhoppningar.

Efter den inledande rökaren finns inte mycket att hämta. De övriga tio spåren går på halvfart och tänder aldrig till på samma vis som Rocksong. Jag tycker personligen att tempot är alldeles för segt och suger musten ur de låtidéer som skulle ha kunnat fungera. Melodierna är rakt över ganska intetsägande, det här är verkligen rock som försvinner i längden. Många av riffen är på tok för klassiska och känns faktiskt ganska sura.

Det man får glädja sig åt på "Rising is my trend" är att det är gediget hantverk. Framförandet håller definitivt hög klass, men det räcker ju inte riktigt. Your chances är nära att bli en bra melodi med sitt riviga tempo, men snubblar någonstans i närheten av mållinjen.

Meningen med Physical Rockets musik torde vara att den ska svänga, men det gör den inte. Tyvärr! Bara kunskaper räcker inte, det krävs känsla också och det saknar Physical Rocket. Med ett briljant undantag - Rocksong. Bara den låten gör att jag ofta sneglar mot plattan. Vad sägs om att släppa den som singel?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner