Joyzine.se


Recension - Demo

Lingua
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-04-20
Hemsida: www.lingua.nu

Till en början tar jag Lingua för ett USA-inspirerat rockband i mängden. Ganska snabbt framgår det dock att herrarna har ett betydligt tyngre, mörkare och klart mindre tillrättalagt uttryck än de flesta rocksnubbarna på andra sidan den atlantiska pölen. De presterar riffbaserad hård rock och cementerar inte sin grund i självömkande poprefränger utan har snarare ett anslag påminnande om Tool.

Att Lingua har en stil som är mer amerikansk än europeisk råder det inga tvivel om. I Turning låter de som något Chevelle skulle ha kunnat spela in om de haft några fler fjuniga tonår på nacken. Just att skriva amerikansk rock utan att det mörka blir glättigt och låtarna blir ointressanta karboner är skickligt. Lingua lägger till sin dimension av svärta och egentänkande vilket gör den här självbetitlade demon väldigt intressant.

Enligt ryktena har bandet byggt upp en stabil fanbase hemma i Stockholm och gigar bland annat med överhypade Blowsight. Om dina vägar korsar Linguas vill jag råda dig att spana in dem, eller varför inte inhandla en platta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lingua (2010-01-01)
Killerchaps (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner