Joyzine.se


Recension - Skiva

Us and Them
Walk Light EP, 2013
Skivbolag: Ritual Echo Records
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2013-02-08
Hemsida: usandthem.se

Efter två EP-releaser genom det engelska bolaget Fruits de Mer Records släpper svenskduon Us and Them nu sin första skiva genom Ritual Echo Records. På de två Fruits de Mer-släppen bestod materialet av covers, men nu, på ”Walk Light EP”, är samtliga fyra låtar egenskrivna.

Us and Them bjuder kort sammanfattat på vacker och stämningsfull folkrock i stil med Simon & Garfunkel. Här och där blir faktiskt likheterna med de amerikanska legendarernas musik extra slående. Som i avslutande Oblivion till exempel. Introt i denna låt får mig att tänka på mästerverket The Sound of Silence. Trots det tycker jag att låten är skivans självklara höjdpunkt.

Materialet på ”Walk Light EP” må vara vackert och stämningsfullt, men på det stora hela är det här en ganska glanslös och intetsägande låtsamling. Man hade till exempel med fördel kunnat krydda upp låtarna med någon spännande melodislinga eller liknande. Fågelkvitter-looparna i Weston-Super-Mare hade gärna kunnat skippas också. Även om jag kan förstå tanken bakom att ha med dem, så tycker jag tyvärr bara att de blir ett onödigt irritationsmoment.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner