Joyzine.se


Recension - Skiva

Måndagsbarn
Till salu, 2008
Skivbolag: Soundero Records
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-04-05
Hemsida: www.myspace.com/mandagsbarn1

Måndagsbarn kommer att vara med i nästa års Melodifestival. Kom ihåg var ni läste det först. (Ja, det var även jag som förutspådde att Sonic Youth skulle komma till Sverige i år.) Men Melodifestivalen? Ja, för Måndagsbarn, eller Morgan Johansson som han skriver på kvittot när han har köpt en ny TV på kredit, är precis så lättsmält och trallvänlig som all Melodifestivalskit är nu för tiden. Tacka vet jag 1986 års bidrag, Det börjar verka kärlek banne mig med Claes-Göran Hederström.

För även om Morgans elva spår långa debutplatta inkluderar allt från Hammerfall-gitarrer till tuggummipop finns där alltid en röd tråd: allting är så lätt och bra och mysigt och idylliskt och vad som helst, även om han sjunger att han, seriöst, är värdelös. Jag håller med.

Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig om jag, liksom Morgan, ska vara seriös. Själva grejen att gå från Jakob Hellman eller Gyllene Tider till nämnda Hammerfall under samma låt känns inte hälsosamt. Att på sin Myspace-sida räkna upp influenser som Silverchair, Green Day, Blink 182 och Simple Plan känns inte heller som något som jag skulle låta mina barn göra. Morgan, måste de där stickande gitarrerna ljuda i tid och otid? Utan deras närvaro hade betyget gått upp ett snäpp, absolut. Men nu, nu är det nästan lika dåligt som Nadja Eriksso. Måndagsbarn skulle passa på afterski i Åre, spelandes Kung av sand eller dylikt.

Vitsig som jag är, så tänkte jag meddela att mitt exemplar av Måndagsbarns debutalbum ”Till Salu” är, just det, till salu. Tack för mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Norge, 2012-12-07 14:01:41 (193.212.103.215)

Dette er Sveriges beste skive:)

Rocken, 2009-06-16 10:58:18 (192.121.232.7)

Melodifestivalen?!!! Detta är väl ingen musik man hör på en melodifestival? Tycker det är ganska skönt eget ljud och lite nytänkande. Bättre musik än de demos som får högt betyg på denna sida. Ledsen att jag är hård men recensionerna på denna sida är inte speciellt imponerande. Sorry!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner