Joyzine.se


Recension - Live

Torpedo
Valhall, Skövde
2007-10-20
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-10-23
Hemsida: www.torpedo.se

”För oss är det här på riktigt, det är det här vi vill syssla med, det tror jag också att folk ser när vi står på scenen”, så sade Andreas Hogby, sångare och gitarrist i torpedbandet Torpedo när jag fick en träff en stund innan speldags. Och sanna hans ord, det gör det verkligen. Den finns en närvaro och en känsla som ytterst få band har skulle jag vilja påstå, framförallt när det handlar om ett sådan besvärligt gig som kvällens spelning faktiskt är.

Förband till Dia Psalma, de gamla folkpunklegenderna, en lördagskväll i en liten sömning småstad där det inte anordnas allt för många spelningar i månaden och där störst fokus oftast brukar ligga på att högst promille vinner. Nej, nu var jag lite taskig, men kontrasten är snudd på komisk. Ändå gör Torpedo väldigt bra ifrån sig. Mot slutet har de garanterat vunnit över en liten skara med nya fans.

Och visst finns det ett par riktigt sjunkbomber hos Torpedo, kvällens version av Hang Me High kan ha varit den mest besinningslösa urladdning jag sett i år, alltså, den låten skulle kunna golva vilken djupfryst mammut som helst, om nu mammuten i fråga bara var mottaglig för den vill säga. Samma sak gäller den alldeles lysande From Russia With Love. Hade det här varit på en fullsmockad, lite mindre, epic indiekraut-klubb, hade det kunnat bli hur bra som helst. Visst är man lite avis att man inte var med på releasefesten för debutalbumet ”In The Assembly Line” som firades av dagen innan på Sjöhästen i Hornstull i Stockholm.

Men det är klart, riktigt optimalt blir det aldrig. Den riktiga stämningen infinner sig aldrig, publikkontakten likaså. Det är väl lite symptomatiskt när det kommer fram två alldeles för överförfriskade medelålders män som börjar skandera ”Dia Psalma! Dia Psalma!” mellan några av låtarna. Här tolererar vi inget nytt inte. Just därför gillar jag att bandet avslutar med den runt sju minuter långa och malande In The Assembly Line - inget kompromissande. Jag både tror och hoppas att vi kommer att få höra mer av de karismatiska grabbarna i Torpedo.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Torpedo
Den Stora Sömnen
Torpedo (2011-01-01)
Torpedo (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner