Joyzine.se


Recension - Skiva

Heretic
Praising Satan, 2010
Skivbolag: Soulseller Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-06
Hemsida: myspace.com/HereticManiacs

Det mest fascinerande med den här skivan är att den till stor del innehåller nyinspelningar av två tidigare album. Exakt hur illa lät då dessa? Det är den fråga jag måste ställa mig efter att ha umgåtts några varv med ”Praising Satan” vars undertitel lyder ”15 years of ultimate satanic sleaze”.

Grundtanken är egentligen ganska god. Att mixa någon form av blasfemisk black metal-inställning med punk och sleazerock är inte helt tokigt, men ska man göra det måste man kunna spela bättre än om man gör sin första spelning på fritidsgårdens scen inför fem betalande åskådare. Heretic spelar totalt utan sväng och finess som om de håller på att bita av sig tungan i fullständig koncentration på att ens få de enklaste av riff rätt.

Det blir smått löjligt när holländarna inte ens på en nyinspelning efter femton år kan spela sina förhållandevis simpla rocklåtar ordentligt utan att det låter stelopererat och svagt. Den uteblivna dynamiken gör samtidigt att det blir väldigt svårt att skilja låtarna från varandra. Vare sig det handlar om gamla örhängen, någon bortglömd singel eller några helt nya bitar. Det mesta låter precis likadant och jag vet ärligt talat inte om hin håle där nere känner sig så värst prisad av den här smörjan.

Cred dock för att holländarna helt uppenbarligen ovetande (eller oförstående?) inför ovanstående fortsätter att harva som om de vore riktiga budbärare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner