Joyzine.se


Recension - Demo

Ulrika Windolf
The Sad Ones
Av: Eva Linde
Publicerad: 2011-01-19
Hemsida: myspace.com/ulrikawindolf

Det är lätt att jämföra svenska kvinnliga indiepopmusiker med varandra. Kanske för att de ännu är en tämligen sällsynt skara. Ulrika Windolf passar fint i raden av namn som Miss Li, Annika Norlin och Anna Ihlis. Men för den delen gör Windolf något alldeles personligt med sin musik.

”The Sad Ones” är fem låtar skrivna, framförda och producerade av Ulrika själv och hon har kombinerat det allra bästa delarna av popmusiken. Det är texter lätta att ta till sig, melodier som fångar en på första lyssningen och så en lekfullhet som inte kan lämna någon oberörd. På det har hon en högst personlig stämma och en få förunnad känsla av att sätta samman en en melodi där alla instrument tycks älska varandra. Även om man kan känna såväl frustration som förvirring i hennes texter så lämnas man med den lättaste känslan. Och jag tänker att är det inte det musik handlar om, egentligen.

Att Ulrika på en demo som denna lyckats göra något så starkt gör att man inte kan undvika att fråga sig vart det ska sluta. Då är det henne framtida artister jämförs med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner