Joyzine.se


Recension - Live

Pulled Apart By Horses
Popadelica, Huskvarna
2012-05-05
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-06
Hemsida: www.pulledapartbyhorses.comLeeds-ligan har utstrålning. De är duktiga musiker och är så tighta att det nästan blir löjligt när de hamrar fram sin gälla och gravt rockinfluerade hardcore. Det enda som saknas är egentligen ett riktigt gediget låtmaterial.

...och publik...

Det är nämligen pinsamt glest i Teaterladan när Pulled Apart By Horses bjuder på sin laddade show. Lyckligtvis låter sig britterna inte nedslås av detta faktum (det måste kännas tröstlöst att kliva upp svintidigt i ottan, kuska hela dagen och sen mötas av några närmast sörjande när det är första Sverige-besöket någonsin som står på dagordningen), de öser och levererar som om det inte finns någon morgondag.

Tom Hudson sätter sin gälla skriksång perfekt och gitarristen James Brown imponerar med galenskapshopp som är minsta lika djärva som vansinniga. Trots den totala utlevelsen är spelinsatsen prickfri. Bandet är grymt tight.

Som allra vassast blir det i programförklaringen Back To The Fuck Yeah och semihiten High Five, Swan Dive, Nose Dive får den fåtaliga publiken att bli lite extra lycklig, men det enda problemet med Pulled Apart By Horses är snabbt ganska tydligt. Samtidigt som vissa partier är alldeles bländande har gossarna svårt att få ihop det till riktigt minnesvärda låtar. Det gör spelningen till en bergochdalbanefärd mellan briljans och transportsträckor.

Men en sådan anmärkning till trots. Britterna förtjänar en betydligt större publik än vad de får den här eftermiddagen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Back To The Fuck Yeah!
Popadelica 2012

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner