Joyzine.se


Recension - Demo

Comfort Addict
If We Were an Addiction
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-02-22
Hemsida: comfortaddict.com

Uppsalabandet Comfort Addict bjuder, enligt beskrivningen på sin hemsida, på melodisk pop med arenaintentioner. Det är faktiskt något jag kan hålla med om. Bandets andra EP ”If We Were an Addiction” innehåller tre poprockiga, melodiska och smått melankoliska kompositioner av hög kvalitet, som visar att de har potential att växa till ett band som kan komma att synas på allt större scener framöver.

De tre spåren på EP:n är, trots vissa gemensamma nämnare, relativt olika. De ligger alla någonstans i gränslandet mellan pop och rock, men samtidigt har de alla tre sin egen prägel och tillsammans bildar de en träffsäker helhet.

Inledningsspåret Kiss & Cuddle, som bland annat innehåller en mycket medryckande refräng, känns som den naturliga hitlåten. Den följs av To Be Loved, som får axla rollen som skivans lite lugnare inslag. Något jag skulle vilja lyfta fram i denna låt är den fina stämsången. Tillsammans med övriga instrument skapas en riktigt bra låt, som jag ser som den starkaste av de tre på ”If We Were an Addiction”.

It’s All About Hope avslutar denna korta, men klart njutbara EP. Jag diggar speciellt den inledande basgången och den harmoniska syntslingan som återkommer då och då. Även här serveras en stark refräng, något som i mina öron är en av Comfort Addicts främsta styrkor.

Jag hoppas verkligen att vi får höra mer av grabbarna i Comfort Addict inom kort. En fullängdsdebut vore inte fel, eller vad säger ni?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Comfort Addict ()
Comfort Addict ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner