Joyzine.se


Recension - Live

Danko Jones
House of Metal, Umeå
2009-02-28
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-03-02
Hemsida: www.dankojones.comBra rock n’ roll live är någonting riktigt speciellt. Bra rock n’ roll framförd av vad som måste vara en av världens bästa frontmän är sålunda ännu mer speciellt. Danko Jones, mina damer och herrar, är den frontman jag talar om. Tungan går i ett och historierna som byter av varandra är roligare än den föregående. Danko håller sig mest till det faktum att de är, ”festivalens mesigaste band” och frågar publiken varför de går på en metalfestival och väljer att se just det mesigaste bandet. Men det är rent skitsnack, Danko Jones är hårdare än de flesta banden på festivalen. Hårdheten sitter inte i disten, direkt.

Musikaliskt sett är Danko Jones lite mer ointressant i längden. Visst, det svänger som bara den mest hela tiden och bandet gör väl egentligen allting rätt, men så särskilt spännande är det inte. Danko Jones tillför inte så mycket nya ingredienser till sin bluesiga AC/DC-doftande rock. Å andra sidan kan man fråga sig själv om det verkligen är en bra idé att försöka förnya denna genre, men det är en diskussion för ett annat tillfälle.

Som sagt så gör trion egentligen allting rätt, det gäller även scenspråket. Maken till snyggare poser och rörelser får man leta efter. Jag vill se ut som Danko Jones på scen när jag blir stor.

Foto: Johan Norström

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bråvallafestivalen 2013 - en succé
Royal Republic
Danko Jones (2012-06-09)
Danko Jones (2010-07-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner